Start bilen og kør til… Herning en weekend og få én på opleveren

Herning er hovedbyen i Midtjylland, og har et ry for at stedet hvor alt kan lade sig gøre. Byen er kendt for at huse iværksættere og er hjemby for en lang række vellykket erhvervseventyr. Det var også i Herning, at cykelløbet Giro d’Italia startede i 2012. og det er i Herning, at fodboldsuccesen FC Midtjylland blev skabt. Og så er det hjemsteder for en stor del af de danske tøjvirksomheder. Herning er en ægte iværksætter by og er gearet til det.

 

Fakta om Herning

Der bor omkring 50.000 mennesker i Herning, der ligger på den ellers tyndtbefolket jyske hede. Herning er kendt som hovedby for tekstilindustri og indbyggerne kaldes derfor ofte for uldjydere. Herning har de seneste 100 år haft en nærmest eksplosiv udvikling, og er gået fra at være et par huse til en at Danmarks mest markante byer. Alle danskere kender Herning.

I bil til Herning

Den letteste måde at komme til Herning på, er uden tvivl i bil. Motorvejen går direkte til den midtjyske by, så du får en effektiv rejsetid, og ikke spilde tide tog eller med bus. Har du ikke din egen bil, kan vi anbefale den bedste biludlejningsside, så du får den bedste pris og bedste service omkring leje af din bil. Der findes ovenikøbet en side med specifikke informationer om at leje bil i Herning eller omegn på https://www.autoprio.dk/da-danmark-by-herning-midtjylland/.

Attraktionerne

Der er gode muligheder for at få gode oplevelser i Herning og området omkring. Herning Messecenter, og Jyske Bank Boxen fungerer som en magnet på aktiviteter, som tiltrækker rigtig mange besøgende til de mange events, der altid er i området. Blandt andre ting der skal opleves i Herning kan fremhæves Herning Kunstmuseum, hvor det er muligt at opleve en omfattende samling af dansk- og international kunst, Danmarks ældste landsbykirke der ligger lige uden for Herning, men måske især stålkuplen Elia, der er 60 meter høj og kan ses tæt ved Kunstmuseet, er et besøg værd.

Sportsby

Herning er især kendt som en markant sportsby. FC Midtjylland er en af de helt store fodboldklubber i Danmark, også med international succes. På ishockeyfronten er Herning Blue Fox et lokale hold med stor succes. Også cykelsporten spiller en stor rolle i Herning. Den lokale Herning Cykel Klub er en talentfabrik og hvert år afvikles både et stor gadeløb samt Danmarks største endagsløb, GP Herning. Herning har rigtigt meget at byde på.