Julefilm på TV og i biografen

En vigtig del af julestemningen hvert år er julefilm. Der bliver altid spillet masser af julefilm i TV og kommer nye julefilm i biografen, og kombineret med de julekalendere der køre i TV fra 1. december til 24. december er det en essentiel del af at sprede julehyggen.

 

Du kan finde masser af inspiration til julefilm her, men i denne artikel kommer jeg med nogle af de bedste bud på film der skaber julehygge for hele familien.

Alene hjemme – en juleklassiker

Alene hjemme er de fleste af os bekendte med, og selvom alle os der voksede op med filmen som børn er blevet voksne, så er de næste generationer også blevet fanget af den. Det skyldes jo nok at der altid er et eller andet spændende i det at være alene hjemme.

 

Filmen handler (måske som bekendt) om en dreng der bliver glemt af sin familie da de alle skal afsted på juleferie, men som finder stor glæde idet, da han kan gøre hvad der passer ham.

The Christmas Chronicles – et rigtigt juleeventyr

Her er der tale om et rigtigt juleeventyr, et af dem man godt ved ikke er ægte, men man kan bare ikke lade vær med at rive sig med i filmen, fordi historien er så magisk. Det er en nyere filmsucces af streaming-giganten Netflix, der også allerede har fulgt op med en 2’er.

 

Filmen handler om en bror og søster der er alene hjemme juleaften og planlægger at sætte en fælde op for julemanden. Broderen tror ikke rigtig på julemanden, men søsteren gør og får overtalt sin bror til hjælpe hende. Herfra udvikler det sig til et sandt eventyr ethvert barn kun kan drømme om.

Love Actually – julens mest romantiske film

Ligesom Alene Hjemme høre Love Actually også til blandt de største juleklassikere. Den bliver spillet og set igen og igen hver jul, og den er lige livsbekræftende hver gang. Den har dele hele: glæde, tårer, humor og en god historie at fortælle.

 

I filmen følger man flere skæbner, som alle i sidste ende viser sig at være kædet sammen på en forunderlig måde. Filmen starter i Heathrow lufthavn og slutter samme sted med at knytte alle skæbnerne sammen i et fællespunkt.

 

Alle filmene her, er nogle du kan hygge dig med alene, med kæresten el. med familien. Sæt jer ned hver weekend og nyd en god julefilm, det gør julen meget bedre og i får tankerne væk fra stress og jag bare et øjeblik.

 

En god julefilm behøver ikke at handle om julen, men kan ligeså godt være en hyggelig film der bare skaber en god ramme for hygge. Det kan f.eks. være en af de mange Far til fire film (se listen her) el. nogle af Disneys tegnefilm.