Den gode filmoplevelse

Vær din egen Maverick

Jeg gik mig en tur i biffen og fik lov at være i en helt anden verden

Det var en stor oplevelse for mig, da jeg gik i biffen den anden dag for at se filmen Top Gun, Maverick. Det er jo fortsættelsen af den første film med 80er ikonet Tom Cruise, og han er da også med i denne film.

Det var jo som at få lov til at være med i den verden, en helt anden verden, hvor vi fløj rundt i amerikanske jetjagere og lavede stunts, mens vi var nogle seje og cool typer. Det var i sandhed en god dagdrøm at komme ind i. Og jeg var nemlig helt oplagt til at gå i biffen lige den dag, fordi jeg havde givet mig selv de bedste betingelser for dagen.

Min nye drømmeverden på min nye madras

Jeg sov virkelig godt på min nye kapok madras i går. Det er en skøn og økologisk madras, som jeg har fundet inde på denne hjemmeside. Det har virkelig gjort undere for min nattesøvn, at jeg har fået den, og det giver mig mulighed for at opleve mere i verden på en intens og samtidig tryg måde. På samme måde er det med oplevelsen af at gå i biografen. Når jeg er frisk og veludhvilet får jeg simpelthen bare mere ud af mine dage og aftener.

Hvordan kan du komme ind i en anden verden?

Det er svært altid at holde af hverdagen. Ind imellem er det bare rart at kunne rejse ind i en fiktiv verden, hvor man lader fantasien råde. Sådan en verden er jo netop filmens verden, hvor du får lov til at opleve og leve dig ind i en helt ny verden.

Jeg har let ved at leve mig ind i film fordi jeg har ret meget fantasi og selv finder på andre verdener ind imellem, da jeg skriver en del fantasy og derudover også elsker selve fantasy genren. jeg har selvfølgelig læst både Ringenes Herre, Hobbitten, Narnia bøgerne, Det gyldne kompas og Harry Potter bøgerne.

Du kommer ind i en ny verden ved fx at gå i biografen, men hvad kan du ellers gøre?

Forslag til eskapisme:

  • Rejs til et helt nyt land.
  • Læs en bog om noget fantastisk og vær ikke bange for at give dig hen til bogens univers. Det kan jo være at du bliver inspireret til at finde på dit helt eget univers i en helt anden galakse eller i en parallelverden.
  • Uddan dig til astronaut og rejs til månen eller til rumstationen. Du kan også melde dig til at rejse til Mars, men der er nok mange om buddet. Men husk nu at mindre kan også gøre det. Man skal også have lov at drømme, og det er jo netop evnen til at drømme som gør at man kan komme langt og opleve mange nye ting her i livet.