Støt dit barn i deres interesse for Harry Potter

Det er efterhånden en del år siden, at den første Harry Potter bog, Harry Potter og De Vises Sten blev udgivet. Alligevel er der stadig mange danske børn og unge, der hvert år bliver opslugt af det magiske univers. Det er måske heller ikke så mærkeligt, for hvem vil ikke gerne drømme sig til en virkelighed, hvor man i virkeligheden har hemmelige magiske kræfter, og hvor bordene automatisk fyldes med lækkerier.

Særligt hvis man som forælder ikke selv kender til Harry Potter universet i hverken bog- eller filmform, kan det dog være svært at støtte sit barn i deres interesse. Hvis du har overskud og lyst, er der dog meget du kan gøre for at forsøge, hvilket dit barn utvivlsomt vil sætte pris på.

Giv dem en gave med Harry Potter tema

En af de mest oplagte måder at støtte dem i deres interesse er selvfølgelig at give dem en gave med Harry Potter tema. Den slags findes der heldigvis masser af grundet Harry Potter seriens store succes, og det gør sig ikke mindst gældende, hvis du kigger online.

Til tider er der dog nærmest så meget, Harry Potter merchandise, at det kan virke uoverskueligt. I så fald kan det vise sig fordelagtigt at kende deres yndlingskarakter eller at vide, hvilket kollegium de identificerer sig med.

Del deres interesse

Den slags kan du dog kun vide, hvis du faktisk snakker med dit barn om deres interesse og måske sågar deler den. Det behøver ikke at betyde, at du læser alle bøgerne fra ende til anden, men hvis du har lyst og mulighed, kan I med fordel se filmene sammen. Selv hvis du blot spørger interesseret, vil dit barn uden tvivl sætte pris på det. Selvom snakken måske handler om sikkerhedsmekanismerne på det magiske fængsel Azkaban, eller hvorfor Harry egentlig bor hos sin onkel, vil du hurtigt opleve, at det handler mest lige så meget om dit barn. De fleste børn elsker nemlig Harry Potter serien, fordi de på trods af det magiske univers kan spejle sig i Harry.

Forhåbentlig vil du i løbet af processen derfor også indse, at Harry Potter er en ganske sund interesse for folk i alle aldre. Selvom en serie om teenage-troldmænd måske kan lyde en smule sært, er det nemlig i bund og grund bare en fortælling om, hvordan kærlighed og venskab overvinder ondskab. Det er bestemt ikke den værste interesse, dit barn kan have.